Sinulle joka olet aktiivinen ja hintatietoinen

Pörssisähkö-sopimuksella maksat aina sähköstä markkinahinnan. Pörssisähkö sopii sinulle, joka voit mukauttaa sähkönkulutuksesi ja olet valmis seuraamaan sähkön hintaa.

Pörssisopimuksessa hinta koostuu perusmaksusta ja energian hinnasta. Sähkön hinta muodostuu kunkin tunnin toteutuneen pörssihinnan ja sähkönkulutuksesi perusteella.

Laskullasi näet kunkin kuukauden toteutuneen keskihinnan. Yhdessä kuukaudessa on noin 720 tuntia ja jokaisella tunnilla on oma hinta. Siksi tuntihintoja ei näytetä erikseen laskussa.

 

SÄHKÖNHINNAN MUODOSTUMINEN 

Pörssisähkö-tuotteessa energian hinta määräytyy pohjoismaisen sähköpörssin (Nord Pool Spot) Suomen hinta-alueen tuntihinnan perusteella, johon lisätään sen hetkinen arvonlisävero ja marginaalimme. Sähkösopimuksen energian hinta noudattaa Nord Pool -pörssin Spot-hintoja ja sopii kaikille kotitalouksille. Voit siis suunnitella sähkönkulutuksesi etukäteen seuraavan päivän halvimpiin tunteihin.

Sähkönhinta Pörssisähkö-sopimuksessa on täysin avointa, koska se perustuu Suomen alueen Spot-tuntihintaan. Spot-hintaan lisätään arvonlisävero ja Esse Elektro-Kraftin marginaali 0,24 senttiä /kWh (sis. alv 24%). Tämän lisäksi laskutetaan perusmaksu 3,94 € /kk (sis. alv 24%). 

Pörssisähkö-sopimuksella voit hyödyntää sähkön hinnanmuutoksia ja pienentää sähkölaskuasi. Pörssisähkö-sopimus on toistaiseksi voimassa oleva sopimus. 

Voit myös tarkistaa etukäteen, kuinka paljon sähkö maksaa huomenna ja suunnitella sähkönkulutuksesi sen perusteella. Seuraavan päivän tuntikohtaiset hinnat julkaistaan ​​noin klo 14. 

Sähköpörssin tuntikohtaiset hinnat näkyvät päivää aiemmin Nord Poolin verkkosivuilla ja Fingridin tarjoamassa Tuntihinta mobiilisovelluksessa. 

Pörssisähkö-sopimus on hyvä valinta kun sähkön markkinahinta alkaa jyrkästi laskea, esimerkiksi jos päästöoikeuksien hinnat laskevat tai jos vesitilanne muuttuu nopeasti. Silloin muiden sähkötuotteiden hinnat eivät välttämättä reagoi hinnan alennukseen yhtä nopeasti kuin pörssisähkö-sopimus. 

Päinvastaisessa tilanteessa pörssisähkösopimuksen hinnat reagoivat ensimmäisenä ylöspäin. On hyvä myös olla tietoinen tästä riskistä. 

Pörssisopimuksen edellytys on, että kulutuspaikassa on sähkön tunti-mittaus. Suosittelemme myös että lataat puhelimeesi Fingrid-sovelluksen Tuntihinta, josta sähkön hintaa on helppo seurata.