Tjänsten ”Min elmätare”

Tjänsten ”Min elmätare” elweb.eekab.fi fungerar igen som normalt. Vi ber om ursäkt för det besvär som störningen har medfört.

Min elmätare – avbrott i tjänsten

Tisdagen den 17 januari är det avbrott i tjänsten ”Min elmätare” under tiden 12:00 – 14:00.  

Elavbrott i Ytteresse 14.6.2022 kl. 13:00-14:30

Ett fel i nätverket upptäcktes idag på förmiddagen. Detta kräver att vi reparerar det så fort som möjligt. Därför har vi inte kunnat skicka ut avbrottsmeddelanden i tid. Endast de kunder som har meddelat telefonnummer eller e-postadress för mottagande av avbrottsmeddelanden har vi kunnat meddela. Vi beklagar störningen. Se nedan, karta över avbrottsområdet

HÖRANDE

Esse Elektro-Kraft Ab:s nätutvecklingsplan finns bifogad här åt bolagets abonnenter för hörande mellan 1-30.6.2022

Studieresa 3-6.5

Esse Elektro-Krafts personal är på studieresa 3-6.5 Vid brådskande ärenden ring växeln 020 766 1900 eller 020 766 1910

Störningar i eldistributionen

Nu förekommer det mycket svanar i vårt område och dessa orsakar tyvärr kortslutningar och avbrott av elleveransen när de flyger i elledningarna. Speciellt i Bennäs-Forsby-Sisbacka har det hittills varit flera störningar pga. svanar.

Vi röjer invid ellinjer

Med röjning förbättras säkerheten och kvaliteten i elnätet. Vi fäller riskträd utmed 20 kV linjerna i Markby. Fällda träd och röjningsrester tillhör markägaren och lämnas därför kvar.

Korta strömavbrott

De senaste veckorna har vi haft många korta strömavbrott på linjerna Bäckby (del av Ytteresse och Jeussen), Purmo och Alahärmä. Största delen av dessa fel har varit stora fåglar (svan) som flugit i elledningarna. Dessa fåglar orsakar då en kortslutning i elsystemet och ett skyddsrelä bryter då strömmen för att skydda ledningarna. En automatik kopplar…

Elavbrott Purmo 23.4.2021

Vi har linjefel mellan Lillby och Uffes Mat & Cafe. Vi undersöker felet och tar gärna emot tips från de som sett något på linjen.

Vi röjer invid ellinjer

Med röjning förbättras säkerheten och kvaliteten i elnätet. Vi fäller riskträd utmed 20 kV linjerna i Esse, Forsby, Purmo och Åvist. Fällda träd och röjningsrester tillhör markägaren och lämnas därför kvar.